Usvojene izmjene i dopune Zakona o javnim nabavkama

Usvojene izmjene i dopune Zakona o javnim nabavkama


Delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojili su izmjene i dopune Zakona o javnim nabavkama.

Prethodno su oba doma PSBiH usvojila Izvještaj Zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH o postizanju identičnog teksta ovog Zakona.

Ovaj zakon je predložilo Vijeće ministara, a pretpostavlja se da je usvajanju prethodio pritisak šefa Delegacije EU Johana Satlera, koji je prošle sedmice razgovarao sa Zoranom Tegeltijom. Satler je tom prilikom kazao da je usvajanje ovog zakona prioritet.

Izmjene i dopune ovog zakona su još od prošle godine u parlamentarnoj proceduri, a ranije su za neusvajanje bili odgovorni delegati SNSD-a i HDZ-a.

Zakon podrazumijeva izuzeća od primjene ovog zakona, imenovanje službenika za javne nabavke, transparentnost na portalu Agencije za javne nabavke, prethodne provjere tržišta, plan nabavki i provođenje elektronskih nabavki.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija