Opet ministrica Hota: Sindikat pozvao inspekciju da provjeri imenovanje direktora škole u Sarajevu

Opet ministrica Hota: Sindikat pozvao inspekciju da provjeri imenovanje direktora škole u Sarajevu


Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije BiH, Kantonalni odbor Sarajevo, uputio je zahtjev za inspekcijski nadzor jedne škole u Sarajevu.

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije BiH – Kantonalni odbor Sarajevo došao je do saznanja da je osoba koja je izabrana i imenovana na poziciju vd direktora Osnovne škole “Šip” ne ispunjava uslove koji su potrebni za poziciju direktora.

SDA Sarajevo: Imenovanje plagijatora umjesto Zlatne značke i djeteta šehida je vrhunac NiP-otizma, ministrica mora dati ostavku

Zašto Ministrica Hota nije podržala dobitnika Zlatne značke UNSA i nosioca priznanja od Federalnog ministarstva za jednog od najboljih studenata, djeteta šehida, te istaknutog prosvjetnog radnika?

Cijeneći da se u proteklom periodu u JU OŠ “Šip” Sarajevo radilo isključivo mimo zakona, ovim putem od Vas tražimo da, ukoliko utvrdite nepravilnosti na koje smo uanprijed ukazali, izdate kazne koje će biti upozorenje za sve ostale koji ne budu poštovali odredbe zakona. Ovakvo kršenje zakona ne može proći nekažnjeno i ne može proći s mjerom upozorenja. Vjerujemo i da ćete svoj posao obaviti poštujući odredbe zakona, stoji u zahtjevu sindikata.

Sindikat konkretno traži da se izvrši usmjereni inspekcijski nadzor na okolnosti načina izbora i imenovanja vd direktora JU OŠ “Šip” Sarajevo, te u slučaju da ustanove nepravilnosti, postupe u skladu sa zakonom a zatim o tome obavijeste Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije BiH – Kantonalni odbor Sarajevo.

Političke igre u OŠ “Avdo Smailović”: Nagrada za plagijatora ili kazna za Zlatnu značku?


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija