Odluka o igranju utakmice protiv Rusije nije sportska, već isključivo politička

Odluka o igranju utakmice protiv Rusije nije sportska, već isključivo politička


 

Nakon što je objavljena vijest da će BiH igrati prijateljsku utakmicu s Rusijom nije izostala ni reakcija Stranke demokratske akcije (SDA).

SDA je pozvala na otkazivanje prijateljske utakmice između Rusije i BiH, ističući da je odluka Nogometnog saveza BiH isključivo političke prirode.

U njihovom saopćenju se navodi da je odluka Komiteta za hitnost Nogometnog saveza BiH o odigravanju prijateljske utakmice između BiH i Rusije očigledno donijeta pod političkim utjecajem proruskih političkih aktera u Bosni i Hercegovini.

– Politika se ne treba miješati u rad NS BiH, ali se ni savez ne bio smio baviti politikom. Odluka o igranju utakmice protiv Rusije nije sportska, vec isključivo politička. Uzimajući u obzir kontekst ruske agresije na Ukrajinu, evidentno je da je politička namjera, koja stoji iza ove odluke, da se nanese šteta ne samo ugledu NS BiH, našoj reprezentaciji, već i ukupnom ugledu države Bosne i Hercegovine. To se ne smije dopustiti – poručili su iz SDA.

SDA očekuje da organi NS BiH ponište odluku o odigravanju utakmice protiv Rusije, a pozvali su i sportiste, sportske radnike, ali i cjelokupnu javnost da izvrše pritisak na rukovodstvo NS BiH kako bi odluka bila poništena, a funckioneri koji se umjesto sportom bave politikom uklonjeni iz rukovodstva saveza piše Avaz.

Bakir Izetbegović: “Kada ja umrem, želim da kažu da sam dobro išao za babom. To je moj cilj”

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija