Bakir Izetbegović slagao u tv debati: 2019. godine izjavio da BiH neće u NATO, sada se pravdao da nije (VIDEO)

Bakir Izetbegović slagao u tv debati: 2019. godine izjavio da BiH neće u NATO, sada se pravdao da nije (VIDEO)


Na Federalnoj televiziji u 20:10 sati počela je predizborna debata kandidata za članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda, a u njoj učestvuju Mirsad Hadžikadić, ali i Bakir Izetbegović i Denis Bećirović.

Slična debata je trebala biti održana sinoć u Pressingu na N1 televiziji, no SDA-ov kandidat Bakir Izetbegović nije došao, a prava drama nastala je nakon što je Denis Bećirović, koji je došao u emisiju, na samom početku odlučio otići.

Jedna od tema je ulazak BiH u NATO, Bećirović je govorio o govoru Izetbegovića za RTRS 2019. godine kada je rekao da BiH neće u NATO ako to Srbi neće, piše portal Crna-hronika.info. 

Izetbegović se pravdao kako to nije rekao i kako je to izvučeno iz naslova, pa smo provjerili šta je istina. Pogledajte video u nastavku:

Izetbegović na debatama nije učestvovao ni 2014. godine kada je bio kandidat, što je i razlog Bećirovićevog odlaska iz emisije. On je kazao da ne želi igrati na pomoćnom terenu i da Izetbegović ne može pobijediti, a da se ne pojavi ni u jednoj TV debati.

I njegov protukandidat Denis Bećirović se propusno obrukao kada nije znao odgovoriti na pitanje na engleskom jeziku.

Novi autogol Denisa Bećirovića: Želi na mjesto člana Predsjedništva, a zna li engleski jezik?


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija