Oglasilo se i Tužilaštvo: Naložena sva neophodna vještačenja, obdukcija tijela smrtno stradalih osoba, vještačenje tehničke ispravnosti vozila…

Oglasilo se i Tužilaštvo: Naložena sva neophodna vještačenja, obdukcija tijela smrtno stradalih osoba, vještačenje tehničke ispravnosti vozila…


”Zbog težine samog slučaja i tragičnih posljedica, Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanskog kantona obavještava javnost da poduzima sve zakonom propisane mjere i radnje, te da su naložena sva neophodna vještačenja (obdukcija tijela smrtno stradalih osoba, vještačenje tehničke ispravnosti vozila, prometno-tehnička, medicinska i ostala potrebna vještačenja), kao i da će se poduzeti i druge istražne radnje s ciljem potpunog rasvjetljavanja svih okolnosti koje su dovele do prometne nezgode s tragičnim posljedicama”, priopćeno je iz Ureda glavnog kantonalnog tužitelja HNK-a.

Tužiteljstvo navodi kako je vezano za prometnu nezgodu koja se dogodila dana 24. rujna oko 20:00 sati, na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Buna-Zaton, južno od Mostara, ”primijećeno da su u pojedinim medijima objavljivane razne neprovjerene informacije i navodne verzije događaja, iza kojih Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije ne stoji”.

Podsjećamo, u spomenutoj prometnoj nesreći stradala su tra člana obitelji te vozač BMW-a za kojeg se tvrdi da je sudjelovao u utrkivanju s Mercedesom. Tužiteljstvo, kako je vidljivo i reagiranja, ove navode ne potvrđuje a nismo dobili ni informacije o eventualnom istražnom pritvoru za moguće sukrivce za ovu tragediju zbog koje je utorak, 27. 9, proglašen danom žalosti u Mostaru. O zdravstvenom stanju trogodišnje djevojčice, čija je obitelj stradala u prometnoj nesreći, oglasio se SKB Mostar koji je naveo da je premještena na Odjel za dječju kirurgiju SKB Mostar, da je u stabilnom stanju, ali i da je životno ugrožena.

Nedužnu obitelj ubile pijane gazde za volanom: “Nakon slavlja, sjeli za volan i počeli trku”

POGLEDAJ GALERIJU

Učesnik u saobraćaju na putevima koji se ne pridržava prometnih propisa i time tako ugrozi javni promet da dovede u opasnost život ljudi ili imovinu većih razmjera, pa zbog toga kod drugoga nastupi imovinska šteta preko 5.000 KM, kaznit će se kaznom zatvora do pet godina.

Navodi se to u Krivičnom zakonu Federacije Bosne i Hercegovine u poglavlju o krivičnim djelima protiv sigurnosti javnog saobraćaja u Članu 332.

Član 336 odnosi se na ”Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja”:

Ako je krivičnim djelom iz člana 332. (Ugrožavanje javnog prometa) st. 1. i 2.; člana 333. (Ugrožavanje javnog prometa zbog omamljenosti) stav 1.; člana 334. (Ugrožavanje javnog prometa opasnom radnjom) stav 1. i člana 335. (Nesavjestan nadzor nad javnim prometom) st. 1. i 2. ovog zakona prouzrokovana teška tjelesna ozljeda neke osobe ili imovinska šteta velikih razmjera, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Ako je kaznenim djelom iz člana 332. st. 1. i 2.; člana 333. stav 1.; člana 334. stav 1. i člana 335. st. 1. i 2. ovog zakona prouzrokovana smrt jedne ili više osoba, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora najmanje godinu dana.

Ako je kaznenim djelom iz člana 332. stav 3.; člana 333. stav 2.; člana 334. stav 2. i člana 335. stav 3. ovog zakona prouzrokovana teška tjelesna ozljeda neke osobe ili imovinska šteta velikih razmjera, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Ako je kaznenim djelom iz člana 332. stav 3.; člana 333. stav 2.; člana 334. stav 2. i člana 335. stav 3. ovog zakona prouzrokovana smrt jedne ili više osoba, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora od jedne do osam godina


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija