Zarađivao je stotine hiljada eura, a sada nema više ništa: Otkriveno koliko je Baka Prase zarađivao na internetu

Zarađivao je stotine hiljada eura, a sada nema više ništa: Otkriveno koliko je Baka Prase zarađivao na internetu


Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase koji je nedavno bio na saslušanju zbog navodnih optužbi koje je protiv njega podnio vlasnik Pinka Željko Mitrović, suočio se sa novim nedaćama pošto je ugašen njegov Youtube kanal.

U medijima se nedavo polemisalo o sadržaju koji je Baka Prase objavljivao na svom kanalu, a prema podacima sajta socialblade.com i statistici njegov kanal je bio treći najbolje rangiran u Srbiji.

Kad se zakačiš sa velikim: Željko Mitrović poručio Baki prasetu “SREĆAN PUT”

Procjenjuje se da je mjesečno mogao da zarađuje mnogo novca, a u zavisnosti od sadržaja i broja objava, kao i monetizacije, zarada na mjesečnom nivou kretala se između 4.700 eura i 74.500 eura. Potencijalni prosjek zarade na godišnjem nivou, prema računici koju je objavio pomenuti sajt, iznosio je između 55.900 eura 894.200 eura.

Da odlično zarađuje od ove platforme, Baka Prase se nedavno i sam pohvalio kada je otkrio koliko hiljada eura je uzeo za samo jedno veče od donacija svojih fanova.

Otkako je u live-u sa bivšom djevojkom Anjom Blagojević isprozivao Željka Mitrovića, Bogdan Ilić ne prestaje da se na društvenim mrežama bavi sukobom koji je uslijedio. Mitrović je na svojoj televiziji emitovao dokumentarac o jutjuberu, nakon čega je sukob postao još žešći.

Baka Prase reklamira lažnu kriptopiramidalnu šemu: Nikako ne ulažite novac u ovakve Internet programe!

 

Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, postao je, namjerno ili slučajno, dio navodne internacionalne prevarantske kriptopiramidalne šeme, pišu korisnici sajta Redit. Oni su objavili kako jutjuber promoviše ovakav način investiranja novca, a navodno je upravo zbog toga nedavno putovao u Dubai.

Aktivni članovi grupe Redit Srbija na pomenutom sajtu objavili su ove šokantne informacije, a uz to su priložili i Ilićeve nedavne objave na Instagramu u kojima tvrdi da je lako i jednostavno došao do velike količine novca.

U jednom od svojih storija na ovoj društvenoj mreži, na kojoj ga prati više od milion ljudi, Bogdan je objavio kako je prije nekoliko mjeseci stavio pare na “Kjubitek” (Qubit tech), platformu koja koristi napredna softverska rješenja u oblasti kriptovaluta.

On je dalje naveo da mu je “robot samo pravio nove pare za njega, dok on nije radio ništa”, te da je zaradio oko pet hiljada dolara za samo dva mjeseca. Nešto kasnije tu Ilićevu objavu podijelio je i “Kjubitek” na zvaničnom Instagram profilu.

Prase je reklamirao takozvane robote, koji automatski prate tržište, otvaraju i zatvaraju transakcije i omogućavaju automatsku primjenu “take profit” mjera.

Roboti su navodno obučeni na osnovu podataka prikupljenih sa tržišta u posljednjih nekoliko godina, ali se ne objašnjava sa kojih tržišta, niti koji tipovi podataka su u pitanju, kao ni odakle ti podaci potiču, ko je izvor.

Ipak, mora da se naglasi da Bogdan putem Instagrama nikoga nije direktno pozvao da uloži novac i da postane ulagač, već se samo hvalio kako je on zahvaljujući njima zaradio. Ali kako je priroda njegovih objava takva, pratioci mogu da pomisle da bi i oni trebalo da ulože pare u tako nešto. Postoji mogućnost da Baka Prase nije svjesno ovo uradio i da je i sam žrtva prevare.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija