(FOTO) Policijska akcija Wood na lokalitetu Konjica: “Privedene dvije osobe”

(FOTO) Policijska akcija Wood na lokalitetu Konjica: “Privedene dvije osobe”


U akciji Wood pripadnici FUP-a uhapsili su dvije osobe koje će biti predate Tužilaštvu HNK-a

Pripadnici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona – Područnog tužilaštva Konjic proveli akciju kodnog imena Wood te su uhapsili Konjičane M. G. (1988) i Ž. G. (1954) zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlaštenog nabavljanja, držanja ili prodaje oružja ili bitnih dijelova za oružje. Oni se, kako navode u Federalnoj upravi policije, terete da su određeni period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi drogu proizvodili i neovlašteno stavljali u promet.

Oduzete stabljike će biti vještačene

– U sklopu navedenih aktivnosti, a po naredbi Općinskog suda u Konjicu, izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine, te zemljišnih parcela koje koriste osumnjičena lica, te su do sada pronađene tri plantaže sa 160 stabljika zasada indijske konoplje, više od 30 kilograma osušene zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu kanabis i veća količina zeljaste materije spremne za sušenje, a koja asocira na opojnu drogu kanabis, tri puške, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelima, saopćeno je iz FUP-a.

Osumnjičena dvojka će u zakonskom roku biti predata nadležnom tužilaštvu uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija