Kanton Sarajevo sufinansira stare zanate u Sarajevu kako ne bi nestali!

Kanton Sarajevo sufinansira stare zanate u Sarajevu kako ne bi nestali!


Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo objavilo je na svojoj zvaničnoj internet stranici ovogodišnji Javni poziv za promociju i očuvanje starih – tradicionalnih zanata.

Javni poziv za ovu godinu razlikuje se od prošlogodišnjih javnih poziva koje se raspisivalo u dva navrata i po osnovu kojih je iz ukupnog iznosa sredstava od 500.000 KM isplaćeno po nešto više od 700 KM svima koji su prošli javne pozive.

“Ove godine, zbog novog Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima u Federaciji Bosne i Hercegovine na osnovu kojeg je u aprilu ove godine donesena i Uredba o zaštiti starih i tradicionalnih zanata i mi smo morali svoja akta uskladiti i shodno kriterijima propisanim po novim pravilima pripremiti javni poziv koji sada zahtijeva projekte na osnovu kojih se dodjeljuju sredstva po javnom pozivu”, navodi se u zvaničnom saopćenju Ministarstva privrede KS.

Povećan je iznos sredstava za očuvanje i promociju starih – zanata tokom prošle godine i to sa 150.000 KM na 500.000, a ovogodišnjim javnim pozivom kroz prijavljene projekte svaki pojedinačni aplikant može ostvariti pravo na iznos od 3.000 do 6.000 KM, ovisno od grupe kojoj pripada i vrste projekta koji prijavljuje na javni poziv.

Javni poziv sa svim neophodnim pojašnjenjima dostupan je na linku.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija