Kod Admira Kadića zvanog “Garo” pronađeni droga i oružje, tražen i zbog pucnjave ali nije bilo “zakonskog osnova za zadržavanje”

Kod Admira Kadića zvanog “Garo” pronađeni droga i oružje, tražen i zbog pucnjave ali nije bilo “zakonskog osnova za zadržavanje”


U petak je uhapšen diler Admir Kadić Garo, blizak grupi Admira Arnautovića Šmrka. No, Garo je već na slobodi.

Naime, njega je FUP po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo uhapsio u petak, zajedno sa još tri osobe. Ovo su inicijali: E.K. (1992), E.O. (1997) i N.Š. (1983). Kako je saopćeno, oni se sumnjiče za “neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga”.

Međutim, Kadić koji se vodi kao šef ove grupe, pušten je. To je za portal “Avaza” potvrdila i glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Ona je istakla da je Kadić nakon hapšenja sproveden na kriminalističku obradu. S obzirom na to da nije bilo “zakonskog osnova za zadržavanje” – pušten je na slobodu, kao i E.K. (1992), E.O. (1997) i N.Š. (1983).

Zanimljivo je međutim da je Općinski sud FUP-u izdao naredbu za pretrese prostorija koje su koristili osumnjičeni. U toku te akcije, tako su pronađeni droga, oprema za pakovanje droge i oružje, a FUP je objavio i fotografije.

Zanimljiv je detalj da se Admir Kadić Garo tražio i zbog pucnjave od prije 11 godina.

POGLEDAJ GALERIJU

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija