Stojnićev advokat: Denis je priznao da je počinio krivično djelo primanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem

Stojnićev advokat: Denis je priznao da je počinio krivično djelo primanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem


Tužilaštvo BiH će od Suda BiH tražiti kućni pritvor za Denisa Stojnića, koji je lišen slobode u akciji MUP-a KS-a zbog međunarodnog navođenja na prostituciju i primanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Ovo je za Oslobođenje potvrdio Stojnićev advokat Omar Mehmedbašić. On je potvrdio da je njegov branjenik negirao prvo djelo za koje se tereti, dok je priznao da je počinio krivično djelo primanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Sjednica na kojoj će se raspravljati o ovome bi trebala biti održana sutra ujutro.

Stojnićev advokat: “Nema na Sky aplikaciji, a da li ga je neko tamo spominjao i s kim se družio, to ne znam”

Da li će i Denis Stojnić dobiti kućni pritvor?

Da li ga je neko tamo spominjao i s kim se družio, to ne znam, kazao nam je Omar Mehmedbašić, jedan od advokata iz tima Stojnićevih branilaca

Denis Stojnić (42) uhapšen je preksinoć u Sarajevu zbog sumnje da je počinio krivična djela međunarodno navođenje na prostituciju i primanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem. Akciju su, po nalogu Tužilaštva BiH, izveli pripadnici MUP-a KS, a na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Suda BiH izvršeni su pretresi više stanova i ostalih prostorija koje koristi osumnjičeni s ciljem pronalaska dokaza i predmeta vezanih za izvršenje navedenih krivičnih djela.

Advokat Omar Mehmedbašić, jedan iz tima Stojnićevih branilaca, potvrdio je hapšenje i pretres dva Stojnićeva objekta.

– Stojnić se u subotu vratio iz inostranstva, a navečer je uhapšen kod Tesle. Stojnića nema na Sky aplikaciji, a da li ga je neko tamo spominjao i s kim se družio, to ne znam. Rekao mi je i to da nema veze s onim za šta je osumnjičen, rekao je Mehmedbašić za Oslobođenje.

(FOTO) Pogledajte privođenje Denisa Stojnića: 8 služnenih lica privodilo MMA borca

Podsjetimo, ranije je zbog povezanosti sa Sky aplikacijom uhapšen Admir Arnautović Šmrk, a nakon njega uslijedila su brojna hapšenja, među kojima je bilo i visokorangiranih policijskih službenika. Tako su dekodiranjem aplikacije Sky nedavno uhapšeni sarajevski policajci Adis Prašović i Amer Selak, te Arnautovićev advokat Zlatko Ibrišimović.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija