Fatalna trojka osuđena za razbojništvo nad Ružom i njenim suprugom Franom

Fatalna trojka osuđena za razbojništvo nad Ružom i njenim suprugom Franom


Živiničanin je, kako stoji u presudi, osuđen za razbojništvo nad Ružom i njenim suprugom Franom

Dvadesetšestogodišnji Sejfudin A. iz Živinica osuđen je u dobojskom Okružnom sudu na tri godine zatvora zbog učešća u pljački bračnog para Franje i Ruže D. iz Tramošnice kod Pelagićeva.

On je obavezan da djelimično nadoknadi troškove krivičnog postupka od 30 KM i da plati 150 KM sudskog paušala u roku od tri mjeseca od dana pravosnažnosti presude, dok preostali troškovi krivičnog postupka padaju na teret budžetskih sredstava suda.

Nakon izricanja presude Vijeće je ukinulo pritvor Sejfudinu A. te je pušten na slobodu.

Razbojništvo se, kako stoji u presudi, desilo 28. februara 2020. godine. Optuženi je krivično djelo počinio zajedno sa 27-godišnjim Ibrahimom B. iz Tuzle i dvije godine mlađim Avdijom Ahmetovićem iz Gradačca, koji je već osuđen na trogodišnju kaznu. Pomenuta trojka je, stoji u presudi, kritičnog dana došla u blizinu kuće bračnog para Ruže i sad već pokojnog Franje D. u 22 sata.

– Kuću je tipovao i pokazao Sejfudin A. Zaustavili su se na makadamskom putu, a po izlasku iz vozila su se maskirali fantomkama. Potom su upali u kuću te bračnom paru zaprijetili da će ih zaklati i ubiti tražeći novac. Ibrahim je Ruži D. nanio povrede u vidu manjih podliva podlaktice, a zatim joj zadao udarac u desnu natkoljenicu, nanoseći joj krvne podlive, navodi se u presudi piše Oslobođenje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija