Danas završne riječi Muriza Memića i Ifeta Ferageta u slučaju “Dženan Memić”

Danas završne riječi Muriza Memića i Ifeta Ferageta u slučaju “Dženan Memić”


 

U Sudu Bosne i Hercegovine za danas je zakazan nastavak suđenja u slučaju “Dženan Memić”, a sudi se bivšoj djevojci stradalog mladića Alisi Ramić (djevojačko Mutap), njenom ocu Zijadu Mutapu, dvojici policajaca Hasanu Dupovcu i Josipu Bariću, te Muameru Ožegoviću – radniku hotela “Kristal”.

Za danas će završne riječi iznijeti Muriz Memić s advokatom Ifetom Feragetom. Završne riječi iznijet će i odbrane optuženih, Zijada Mutapa, Alise Ramić, Hasana Dupovca, Josipa Barića i Muamera Ožegovića piše Avaz.

Asad Fočo je na svom Facebook-u napisao:

“Sutra će Muriz po treći put, na trećoj sudskoj instanci u ovoj državi iznijeti završnu riječ na suđenjima koja se tiču ubistva njegovog djeteta!  Ne, nije ovo posljednji put, biće ih ako Bog da još, Bože zdravlja, na ovom svijetu, ali ako Bog da i pred Vrhovnim Sudijom na Sudnjem danu.  Mnogo je trenutaka u ovih skoro sedam godina, kada se u kasnim satima, na sedždi Gospodaru Uzvišenom iz ranjenih grudi otislo: Ja Rabbi kazni one koji su zulum mome djetetu učinili!

Ja Rabbi, kazni one koji mi godinama zulum čine krijući ubice moga djeteta! A u hadisu se kaže: „Kada je Allahov Poslanik, a.s., odlučio da pošalje Muaza u Jemen, savjetovao ga je riječima: „Čuvaj se dove (kletve) onoga kome je nepravda učinjena, jer zaista između njegove dove i Allaha ne postoji nikakav zastor.” (Buhari)
Ja ću samo kazati AMIN GOSPODARU MOJ❤️


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija