Građani blokirali put zbog izvoza šume: “Godinama smo tražili asfalt, po prvi put smo ga dobili i nećemo dopustiti da ga unište”

Građani blokirali put zbog izvoza šume: “Godinama smo tražili asfalt, po prvi put smo ga dobili i nećemo dopustiti da ga unište”


 

Odlučni da ne dozvole nastavak uništavanja puteva na području ove mjesne zajednice stanovnici Orahovica kod Goražda danas su na lokalitetu Čemerničko vrelo blokirali regionalnu cestu Ilovača – Prača.

Ovaj putni pravac od 2018. godine asfaltiran je u nekoliko etapa, u modernizaciju je uloženo više od 1,25 miliona KM, ali sada ovu, kao i sporedne ceste, uništavaju mehanizacija za izvlačenje balvana i kamioni pretovareni ogrjevnim drvetom.

– Mještani su tu da spriječe uništavanje ovog puta, a ako bude trebalo napravićemo potpunu blokadu i zaustaviti izvoz šume. Godinama smo tražili asfalt, po prvi put smo ga dobili i nećemo dopustiti da ga unište – kaže Armin Arnaut, predsjednik Savjeta MZ Orahovice piše Avaz.

POGLEDAJ GALERIJU

Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija