Gradonačelnica Karić otputovala u Kinu: Predstaviti ću naš grad u najljepšem svjetlu

Gradonačelnica Karić otputovala u Kinu: Predstaviti ću naš grad u najljepšem svjetlu


Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić oglasila se na svom Facebook profilu gdje je navela da je stigla u Kinu i da će učestvovati na forumu “Asia Youth Leaders”.

“Stigla sam u Guangzhou, glavni i najveći grad kineske pokrajine Guangdong. Poznat je kao grad cvijeća, smješten u jednom od najrazvijenijih područja Kine. Imaću priliku susresti se sa mladim liderima na forumu ‘Asia Youth Leaders’ i predstaviti naš grad u najljepšem svjetlu”, navela je Karić.

Asia Youth Leaders je program u kojem mladi iz raznih azijskih zemalja sudjeluju u promatranju i predavanjima stručnjaka na temu društvenih pitanja u zemlji domaćinu, nakon čega slijede grupne rasprave.

Podsjećamo, Karić je objavila da je glavni grad Bosne i Hercegovine ušao u finale natjecaja za titulu Evropske prijestolnice mladih 2026. godine.

Poručila je da ukoliko Sarajevo uspije osvojiti ovu prestižnu titulu, to će značiti otvaranje novih prilika za mlade i mogućnosti za pristup značajnim sredstvima iz EU fondova.

Titulu Evropske prijestolnice mladih svake godine dodjeljuje najveća platforma za omladinske organizacije u Evropi, Evropski omladinski forum.

Gradovi koji ulaze u finale pokazali su posvećenost mladima, kontinuirano ulaganje i integriranje mladih u svakodnevni gradski život.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija