Otežan saobraćaj na magistrali od Sarajeva prema Mostaru: Vozi se u kilometarskim kolonama

Otežan saobraćaj na magistrali od Sarajeva prema Mostaru: Vozi se u kilometarskim kolonama


 

Velike gužve su u saobraćaju na magistrali od Sarajeva prema Mostaru, a u Konjicu je došlo do zastoja i formiranja kolona zbog prolaska biciklističke karavane koja je iz Mostara krenula za Vukovar.

Kako su nam kazali iz PU Konjic zastoj se dogodio zbog biciklističkog maratona, jer njihov prolazak kroz grad osiguravaju policijske patrole, što je privremeno uzrokovalo stvaranje kolona automobila na tom djelu magistrale koja je najprometnija u BiH.

Inače je povećana frekvencija saobraćaja na ovom magistralnoj cesti zbog produženog vikenda kad se veliki broj stanovnika naše zemlje uputio prema jugu zbog odmora ili povodom proslave najvećeg radničkog praznika 1. maja.

Također, mogući su zastoji u Jablanici zbog izvođenja radova na cesti kod restorana Zdrava voda, te se vozači pozivaju na strpljenje za volanom i opreznu vožnju piše Klix.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška pojačan je promet putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, dok su na graničnim prelazima Gradina i Velika Kladuša kolone vozila na ulazu u našu zemlju. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Savjetujemo da se na vrijeme informišete o stanju na graničnim prelazima, kako bi izbjegli nepotrebna čekanja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija