Srđan bajonetom krenuo na komšiju pa napao i policajca

Srđan bajonetom krenuo na komšiju pa napao i policajca


Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je okončalo istragu protiv Srđana Plakalovića, kojeg je optužilo za krivična djela ugrožavanje sigurnosti i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

UGROZIO SIGURNOST

Prema navodima iz optužnog akta, koji je potvrdio Osnovni sud u Sokocu, ovaj 32-godišnji Sarajlija je na području općine Istočna Ilidža u Ulici Derokova u alkoholiziranom stanju ušao u prodavnicu SP Rimski most, gdje je bajonetom prijetio C. S.

– Optuženi se obratio C. S. riječima: “Brate, nisam se od tebe nadao ovo”, nakon čega je izvukao vojni nož – bajonet i krenuo prema njemu pokušavajući da ga napadne, što je C. S. izbjegao, sakrivši se u magacin prodavnice u kojem je ostao sve dok Plakalović nije napustio objekat i udaljio se u nepoznatom pravcu, navodi se u optužnici.

Ovo se, dodaje se, dešavalo 21. marta ove godine, a sve je kod C. S. izazvalo osjećaj straha za ličnu i sigurnost njegove porodice, čime je Plakalović ugrozio sigurnost oštećenog.

Istog dana optuženi 32-godišnjak je u općini Istočna Ilidža u Ulici Besarevića, nakon što su policijski službenici Policijske stanice Istočna Ilidža O. Đ. i D. N, obavljajući službenu radnju, došli na navedenu adresu u namjeri da Plakalovića uhapse zbog počinjenog krivičnog djela, otvorio vrata držeći nož u ruci.

– Nožem je krenuo prema policijskom službeniku PS Istočna Ilidža O. Đ. prijeteći riječima: “Šta je majku vam je…, zaklaću vas”, kojom prilikom se ovaj policijski službenik izmakao da ne bi bio povrijeđen.

ODBACIO NOŽ

Plakalović je zatim odbacio nož u stubište zgrade, nakon čega su ga policijski službenici uhapsili, stoji u optužnici.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija