Nakon zmija, krpelja i žohari se u velikom broju pojavili u Sarajevu

Nakon zmija, krpelja i žohari se u velikom broju pojavili u Sarajevu


 

Čitatelji portala Crna-Hronika poslali su video snimak kako izgleda glavni grad Bosne i Hercegovine u noćnim satima. Naime, u ulici Ferhadija koja je najprometnija šetnica u Sarajevu, nakon pješaka odlučili su i žohari prošetati glavnim gradom.

“Ferhadija nikada gadnija. Žohari na sve strane, u svakoj ulici, po zidovima, zgradama i nečijim kuća.

Danima niko ne reaguje. Ni oni koji su plaćeni za to. Ne može se normalno hodati. Građane je strah da ih ne zgaze i ne unesu sebi u kuću. Molimo nadležne da hitno reaguju!” – poslala je poruku sa video klipom ogorčena Sarajka.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Naravno pored žohara, zmije su postale domaće životinje.

Općina Novo Sarajevo postala urbana džungla: Koga briga što krpelji grizu, što nam zmije hodaju i komarci lete iznad glava!

Nije nepoznanica da je izrasla i nepokošena trava već dugo prvo što primjetite na području sarajevske općine Novo Sarajevo, a isti scenarij nažalost se ponavlja i ovog proljeća.

Iako je, konkretno naselje Grbavica, jedno od najgušće naseljenih u Sarajevu, u kojem veliki broj porodica sa djecom svakodnevno provodi aktivnosti, te gdje se nalazi veliki broj škola, vrtića, parkova i šetnica, trava i šiblje su toliko izrasli da građani više ne znaju na koji način upozoriti nadležne da je opasnost od zmija, insekata i glodara neminovna piše Crna-Hronika

Ovog puta snimljena je zmija koja ulazu u klupu na kojoj građani odmaraju. Pogledajte video.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Na red dolaze krpelji.

Jedan od mještana ovog naselja snimio je zanimljiv video klip u kojem na humorističan način poziva KJKP Rad Sarajevo, ali i Općinu Novo Sarajevo da reaguju promptno po ovom pitanju, s obzirom da su osim ljudi ugrožene i životinje.

“Kad KJKP RAD Sarajevo ne radi svoj posao, a Općina Novo Sarajevo očigledno boli k*rac što krpelji veličine pola jagodice prsta hodaju i grizu, ja skontam poslovnu priliku i počnem snimati dokumentarce.” – izjavio je Arnel Šarić

Video u nastavku


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija