“Danas radilo 500 policajaca. Utrošeno je oko 500.000 KM

“Danas radilo 500 policajaca. Utrošeno je oko 500.000 KM


Bh. povorka ponosa održana je danas u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Tema ovogodišnje povorke bila je zajedništvo.

Završena je četvrta Povorka ponosa pod sloganom “Ponosni zajedno”.

“Manifestacija “BH Povorka ponosa 2023” – javni skup u pokretu, koji je danas održan u Sarajevu, protekao je bez zabilježenih incidenata.Manifestacija “BH Povorka ponosa 2023” – javni skup u pokretu, koji je danas održan u Sarajevu, protekao je bez zabilježenih incidenata, saopćili su iz MUP-a KS.

Doc.dr. kriminalističkih nauka Emir Efendić, dugogodišnji policijski službenik MUP-a Kantona Sarajevo napravio je analizu i troškovnik današnje manifestacije koja se odbijala u glavnom gradu Bosne i Hercegovine piše Crna-Hronika.

Efendić je istakao da mu ne smetaju pripadnici LGBT+ osoba koje su danas održale i organizirale 4. Bh paradu ponosa, već mu smeta blokiran glavni grad kao i trošenje novca građana u svrhu ograničenja slobode kretanja”

“Danas je moralo raditi 500 policajaca, mnogo vatrogasaca, mnogo zdravstvenih radnika, pripadnika drugih sigurnosnih agencija i administracija.

Bilo je angažirano mnogo službenih vozila, opreme, potrošeno mnogo goriva, maziva i amortizacije. Utrošeno je oko 500 000 KM, što direktno, što indirektno, sa leđa građana Kantona Sarajevo. U kojem istovremeno imamo mnogo ugroženih i bolesnih, kojim je neophodno potrebna novčana i svaka druga pomoć.

Pored navedenog, zbog oko 200 ljudi, koji mogu slobodno “paradirati” gdje god hoće, i to medijski prenositi sa bilo kojeg mjesta a da ne remete i ograničavaju slobodu kretanja ostalih građana. Blokiran je grad i ograničena sloboda kretanja 550 000 stanovnika a sve to je neko u ime građana odobrio i dao!” – izjavio je Emir Efendić piše Crna-Hronika.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija