Nema para za izgradnju ceste Foča-Ščepan Polje!?

Nema para za izgradnju ceste Foča-Ščepan Polje!?


Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je izgradnja magistralnog puta Foča-Šćepan Polje od velikog interesa za Republiku Srpsku, kao i za saradnju BiH i Crne Gore.

Tokom poslaničkih pitanja i odgovora “Aktuelni čas” u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Čubrilović je rekao da Svjetska banka nije zvanično obustavila razgovore o finansiranju i spremna je da izdvoji sredstva za realizaciju ovog projekta, ali je potrebno da obećana sredstva odobri Evropska komisija.

“Radimo na tome da ovaj projekat dobije konačnu finalizaciju. Nismo u prilici da kažemo kada će početi izgradnja ovog magistralnog puta”, istakao je Čubrilović.

Govoreći o mogućoj rehabilitaciji postojeće trase puta Kozarska Dubica-Prijedor, Čubrilović je rekao da je u sklopu potpisivanja ugovora za izgradnju auto-puta Banjaluka-Prijedor razgovarano i o ovom putnom pravcu.

“Nadam se da će analiza pokazati potpunu opravdanost rehabilitacije ovog putnog pravca. Do sada ovo nije urađeno zbog nedostatka finansijskih sredstava”, zaključio je Čubrilović.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija