Stanko iz Žepča navikao na samoću, glad i hladnoću

Stanko iz Žepča navikao na samoću, glad i hladnoću


Stanko Ignjatović iz Žepča godinu i po dana je živio na smetljištu. On je sam pravio svoju kuću i živio pod šatorom osam mjeseci. Odlagalište smeća, mjesto koje građani u svakom gradu izbjegavaju u širokom luku, bio je Stankov dom. Stanko nema penziju, nego samo 150 KM socijalne pomoći. Često je gladan, pa jede travu, žabe, puževe, ptice, a najslađi su mu crvi iz drveta.

“Pomoći ću svakom čovjeku koji je dobar. Svakom bi dao ruku da ga izvukem iz jarka. Živim sa 145 KM socijalne pomoći. Platim struju, i ostalo uzmem namirnica. Šta bi vi za ove pare? Koliki je jorgan toliki se pokrivam”, ispričao je.

Potom je dodao: “Više sam u ljude izgubio povjerenje. Samo Njega gore poštujem. Krov je narod riješio, nije Opština. Narod je poslao. Od 1975. godine sam igrao šaha. Pojest ću i pokojnog oca. Rekao sam ponesi žaba, neka vidi svijet šta jedem. Sada ću i ove trave napast. Meni totalno svejedno”, ispričao je.

Ovaj čovjek je ranije rekao da su mu jedino pomagali Romi, te da mu je jedino društvo pravio njegov pas.

U Centru za socijalni rad u Žepču upoznati su sa ovim slučajem.

“Prije rata je izgubio stanarsko pravo na jedan stan u Zenici, jer nije na vrijeme podnio zahtjev za povrat imovine. Nakon problema u vanbračnoj zajednici sa jednom gospođom, istjerala ga je iz kuće i on sada živi na smetljištu”, rekao je ranije Edin Šišić, tadašnji direktor Centra za socijalni rad Žepče.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija