Maloljetnik iz Bijeljine koji je prijetio Bošnjacima snima ‘live’ opet prijeti, psuje i policiju

Maloljetnik iz Bijeljine koji je prijetio Bošnjacima snima ‘live’ opet prijeti, psuje i policiju


Iako je nedavno završio na ispitivanju zbog prijetnji Bošnjacima putem TikToka, maloljetnik iz Bijeljine sada privlači pažnju ponovno, ovoga puta veličajući ratnog zločinca Ratka.

Mladića putem ‘live’ prijenosa na istoj društvenoj mreži. Iako je javno izrazio žaljenje zbog svojih prethodnih izjava, njegovo ponašanje i dalje propagira nasilje, širi međunacionalnu mržnju i poziva na potencijalne sukobe.

Trenutno, više od 1.000 ljudi prati njegov ‘live’ prijenos, u kojem se vode rasprave o temama vezanim za rat, nacionalnost i religiju. Poražavajuće je da je ovaj prijenos trajao više od sat i 20 minuta, tokom kojih su čuli kontroverzne izjave i šokantne stavove.

U jednom trenutku, maloljetnik je javno proglasio Ratka Mladića herojem. Ova izjava izazvala je dodatne kontroverze i rasprave među pratiocima ‘live’ prijenosa.

Odgovor na njegove stavove nije izostao. Pratioci su kritikovali njegove prethodne izjave i postupke, izazivajući ogorčenost i psovke. Maloljetnik je reagovao na ove komentare prijeteći nasiljem, što je dodatno produbilo zabrinutost i očigledno negativno uticalo na društvo.

Podsjećamo da je maloljetnik već privukao pažnju javnosti zbog prethodnih prijetnji Bošnjacima iz Bijeljine. Iako je izrazio javno izvinjenje, njegovo daljnje ponašanje ukazuje na odsustvo svijesti o ozbiljnosti njegovih postupaka i posljedica koje mogu proizaći iz širenja nasilnih i mrzilačkih stavova.

Njegov nalog na TikToku, uprkos brojnim prijavama, i dalje ostaje aktivan. Ovaj slučaj naglašava hitnu potrebu za aktivnim nadzorom i suzbijanjem širenja govora mržnje i nasilja na društvenim mrežama kako bi se osigurala sigurna i tolerantna online zajednica.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija