Bravo: Denis Bećirović primio Merjem Džafić: Predstavljat će BiH na Svjetskom prvenstvu!

Bravo: Denis Bećirović primio Merjem Džafić: Predstavljat će BiH na Svjetskom prvenstvu!


Merjem Džafić je državna prvakinja u šahu i nema mogućnost odlaska na SP zbog nedostatka finansija.

Nijaz Abdurahmanović, Srebreničanin, uspješni poduzetnik u Beču stupio je u kontakt sa potpredsjednikom RS Ćamilom Durakovićem i ponudio se da finansira odlazak Merjem na Svjetsko prvenstvo.

“Na stranicama Predsjedništva sam pronašao kontakte i odmah sam poslao molbu. Nemam drugi način da dođem do njih. No, odgovora nema”, kazao je Džafić.

Ipak, danas je uslijedila reakcija i člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Kako je saopćeno, Denis Bećirović razgovarao je sa Merjem Džafić, prvakinjom Bosne i Hercegovine u šahu. Razgovoru je prisustvovao i njen otac Jakub.

“Zbog neuređenog sistema finansiranja bosanskohercegovačkih vrhunskih talenata, bio je upitan njen odlazak na Svjetsko prvenstvo u šahu, koje se održava u Egiptu. Prijem u Predsjedništvu BiH rezultirao je konkretnom finansijskom podrškom, tako da će Merjem Džafić ipak predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu”, saopćeno je iz kabineta Bećirovića nakon sastanka.

“Pravilnim odnosom prema talentovanim mladim ljudima mogu se steći osnovni preduslovi za ostanak mladih u Bosni i Hercegovini. Ni jedna država ne može graditi prosperitet bez aktivnog uključivanja novih generacija u sve društvene procese”, zaključio je Bećirović.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija