Bivša kandidatkinja SDS za zastupnicu mogla bi dobiti osam godina zatvora

Bivša kandidatkinja SDS za zastupnicu mogla bi dobiti osam godina zatvora


Marina Terzić, bivša kandidatkinja Stranke demokratske akcije (SDS) za odbornicu u Prijedoru iz 2020. godine, suočava se s ozbiljnim optužbama za ugrožavanje javnog saobraćaja, nakon što je udarila četrnaestogodišnju djevojčicu dok je bila pod utjecajem alkohola. Osnovni sud u Prijedoru je potvrdio optužnicu protiv nje, a ukoliko bude osuđena, mogla bi se suočiti s kaznom zatvora od osam godina.

Nesreća se dogodila u septembru 2020. godine, kada je Marina Terzić upravljala vozilom dok je bila pod teškim utjecajem alkohola, sa 2,5 promila alkohola u krvi. U trenutku nesreće, upravljala je brzinom od 58 km/h kroz naselje, iako su uvjeti bili otežani noću i smanjenom vidljivošću. Udarila je četrnaestogodišnju djevojčicu s leđa, uslijed čega je ona zadobila teže povrede, uključujući potres mozga, prelom donje vilice i brojne ogrebotine i rane.

Posebno otežavajuće okolnosti optužuju Marinu Terzić da je nakon nesreće pobjegla s mjesta događaja i ostavila teško povrijeđeno dijete bez pomoći. Vratila se na mjesto nesreće tek nakon više od sat vremena. Optužena je za teži oblik krivičnog djela “ugrožavanje javnog saobraćaja” zbog vožnje pod teškim utjecajem alkohola, za što je predviđena kazna do osam godina zatvora. Također je optužena i za krivično djelo “nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći”, za koje bi mogla dobiti do tri godine zatvora.

Marina Terzić je bila kandidatkinja za odbornicu Stranke demokratske akcije (SDS) u Prijedoru 2020. godine, ali će njezin status kao bivše političke kandidatkinje vjerojatno biti irelevantan u procesu pravde. Sudski postupak protiv nje ističe ozbiljnost optužbi koje su vezane za njezino ponašanje na cesti, posebno zbog vožnje pod utjecajem alkohola i napuštanja ozlijeđene osobe nakon nesreće.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija