Policajci u RS-u pretukli maloljetnog dječaka (14) u Policijskoj stanici Osmaci

Policajci u RS-u pretukli maloljetnog dječaka (14) u Policijskoj stanici Osmaci


Maloljetni dječak (14) pretučen je u Policijskoj stanici Osmaci u entitetu Republika Srpska.

Otac dječaka, Juso Jusić, otkriva za Klix.ba da su ga policajci brutalno napali nakon što dječak nije okrivio momke iz sela za incident na kojem nije niti prisustvovao.

Prema Jusićevim riječima, policajci su došli u njihovo selo Mahala kako bi uzeli izjave mještana u vezi navodne pljačke koju su počinili lokalni mladići. Međutim, dječak nije bio niti svjedok niti akter tog događaja.

“Sinoć su došli u 9:00 sati kako bi uzeli izjavu od djeteta. Rekli su mu da nije okrivljen, već da treba samo reći šta zna o incidentu. No, s obzirom da nije prisustvovao, nije mogao optužiti nikoga”, rekao je Jusić za Klix.ba.

Jusić je ispričao da je otišao s dječakom u policiju, očekujući da će mu biti dopušteno da bude prisutan prilikom davanja izjave. Međutim, stvari su se odvijale drugačije. Dječak je ostao sam u sobi za ispitivanje, a Jusić je bio u drugoj prostoriji, gdje je čuo dječakove jauke.

“Započeli su ga tući, nasilno ga udarali. Čuo sam ga kako jauče i plače. Nažalost, dječak je pretrpio ozljede od batina, uz prijetnje i prisilu kako bi priznao nešto što zapravo nije znao”, objasnio je Jusić.

Dječaku su konstatirane povrede na glavi, vratu, lijevoj ruci i nozi. Kada smo upitali o trenutnom stanju dječaka, Jusić je naglasio da je duboko prestrašen. On je također najavio da će zajedno s ljekarskim izvještajem sutra otići u Policijsku upravu Zvornik kako bi podnio službenu prijavu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija