Vlasnik aviokompanije Pegasus Airlines Ali Šabanci i njegova supruga povrijeđeni u nesreći u Grčkoj

Vlasnik aviokompanije Pegasus Airlines Ali Šabanci i njegova supruga povrijeđeni u nesreći u Grčkoj


Poznati turski biznismen Ali Šabanci , vlasnika turske aviokompanije Pegasus Airlines i Esas Holdinga i njegovu supruga teško su povrijeđeni u udesu glisera koji se zabio u stijene kod ostrva Leros u Grčkoj.

Grčki medij Katimerini donosi izvještaj da je Ali Šabanci u kritičnom stanju te je smješten na Odjeljenju intenzivne njege.

Porodica Šabanci je jedna od najpoznatijih i najuglednijih poslovnih porodica u Turskoj, čija je imena bila uvrštena na Forbesovu listu milijardera. Ali Šabanci, kao vodeći član porodice i uspješan poslovni lider, stekao je prepoznatljivost kao vlasnik turske aviokompanije Pegasus Airlines, koja je postala važan akter u zračnom transportu između Turske i raznih destinacija, uključujući i Bosnu i Hercegovinu.

Pegasus Airlines je godinama ostvarivao prisutnost i uspješno poslovao na teritoriju Bosne i Hercegovine, na relaciji Sarajevo – Istanbul.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija