Srednja Bosna: Trojica 13-godišnjaka puše cigare, tražili i pepeljaru

Srednja Bosna: Trojica 13-godišnjaka puše cigare, tražili i pepeljaru


Sretnici su roditelji čije se djeca ne upuštaju u svijet droge, s obzirom na to da se danas konzumacija duhana među djecom sve više počinje već u osnovnoj školi. U prošlim vremenima, ova problematika se često prešućivala i čekalo se da roditelji saznaju mnogo kasnije.

Današnje društvo čini se tolerira mnoge stvari koje su nekada smatrane sramotnima, pa  događaj na bazenu u srednjoj Bosni prikazuje trojicu dječaka, od nekih 13 godina, pušili su cigarete i čak traže pepeljaru.

Ovaj prizor budi žaljenje i zabrinutost među odraslima koji se pitaju u kakvo društvo se pretvaramo i što to djeca sve više oponašaju.

Sve je izazvao trend na društvenim mrežama, gdje se često prikazuju neodgovorni postupci kao nešto “kul” ili “zabavno”. Mladi su sve ranije izloženi ovakvim sadržajima koji, umjesto da potiču pozitivne vrijednosti, često sadrže problematične situacije. Video možete pogledati ovdje. 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija