(VIDEO) U požaru potpuno izgorjela firma za servisiranje automobila i opremanje vatrogasnih vozila

(VIDEO) U požaru potpuno izgorjela firma za servisiranje automobila i opremanje vatrogasnih vozila


 

Dramatično je danas bilo u poslovnoj zoni mostarskog naselja Rodoč gdje je veliki požar izbio oko 14 sati u firmi Ferro Keš, te se nemilosrdno širio nanoseći ogromne štete.

Iako su na teren izašle sve raspoložive vatrogasne jedinice, nastale su ogromne štete.

Kako Klix.ba saznaje na mjestu događaja u gašenju požara vatrogascima je pomagalo oko stotinjak radnika, koji su u to vrijeme bili na poslu.

Požar je izbio u jednoj hali u kompleksu Ferro Keša, te se proširio i potpuno uništio firmu za servisiranje automobila i opremanje vatrogasnih vozila, koja se nalazi pod istim krovom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Kako doznajemo od radnika koji su goloruki branili imovinu firme, izgorjelo je oko 15 automobila, a štete koje je požar izazvao u kompleksu firme Ferro Keš, kako kažu, brojat će se u milionima.

Jedan od vlasnika Ferro Keša Miroslav Čuljak šokiran događajem je za Klix.ba kazao kako u ovom trenutku ne može davati nikakve informacije.

Na mjesto događaja izašla je Hitna medicinska pomoć, ali na svu sreću nema povrijeđenih osoba. Na terenu su i policijske snage koje će nakon što se požar sanira uraditi uviđaj

Više informacija o požaru, uzroku izbijanja vatre kao i posljedicama koje će se zbrajati, bit će poznato nakon što se provedu sve zakonom predviđene istražne radnje.

Požar još nije u potpunosti ugašen iako su sve vatrogasne ekipe na terenu, te im pomažu i radnici piše Klix.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija