Požar nanio ogromnu štetu fabrici “Kula” u Gradačcu, uposlenici zabrinuti za radna mjesta

Požar nanio ogromnu štetu fabrici “Kula” u Gradačcu, uposlenici zabrinuti za radna mjesta


Jutros je u proizvodnom pogonu Industrije modne konfekcije “Kula” u Gradačcu izbio veliki požar, uzrokujući ogromnu materijalnu štetu. Jedan radnik zadobio je opekotine drugog stepena i povrede lica, nadlaktica i ruku. Dvije obližnje škole nisu održale nastavu.

Miroslav Mikić, radnik na održavanju, opisao je kako je pokušao gasiti požar kada je primijetio plamen. Vatrogasci iz Gradačca, uz pomoć vatrogasaca iz Srebrenika i Brčkog, uspjeli su lokalizirati požar. Ipak, materijalna šteta je velika, a uzrok požara još nije poznat.

Radnici koji su jutros došli na posao, dočekao je nemili prizor vatre i gustog dima te su se vratili kućama. A sada su zabrinuti za radna mjesta.

“Ujutru normalno ustala, spremila se i došla pred firmu. Jad i čemer. Samo možete stajati i gledati bespomoćno. Ništa ne znamo. Ali ne vjerujem da će nas ostaviti ovako, da će dići ruke od nas. Imamo finog direktora koji se uvijek zalagao za radnike”, kazala je uposlenica Sabina Bijelić.

Direktor firme nije bio dostupan za komentar, a kolike su materijalne štete će biti poznato nakon što se obavi uviđaj i vještačenja. Firma “Kula” je prošle godine ostvarila značajne prihode i dobit te zapošljava više od 400 radnika.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija