Svjedoci i vještak ispitani na suđenju za likvidaciju u Banja Luci

Svjedoci i vještak ispitani na suđenju za likvidaciju u Banja Luci


Na suđenju za likvidaciju u Banja Luci, Milorad Todorović, policajac koji je svjedočio na sudu, izjavio je da su policajci morali čekati 10-20 minuta dok optuženi Dalibor Mandić nije otvorio vrata nakon hapšenja. Mandić je zahtijevao da mu se policajci prvo predstave, iako su bili u uniformama.

Todorović je takođe rekao da je optuženi sarađivao prilikom hapšenja i kasnije je pokazao gdje je odbacio nož i neke stvari. Mandić je pitao da li su ga u policiji vezali u hodniku i tražili da prizna krivicu, na što Todorović nije imao informacija.

Optuženi je tvrdio da ga je Todorović ispitivao, ali Todorović je rekao da Mandić u neformalnom razgovoru nije povezivan s ubistvom.

Tokom suđenja, optuženi Mandić je pokušao insinuirati da je postojao drugi napadač i da povrede nisu nanesene istim oružjem i na isti način kako je utvrđeno obdukcijom. Međutim, predsjednik sudskog vijeća Dragan Uletilović je odbio Mandićevo pitanje za vještaka da li je moguće da su bila dva napadača.

Takođe, svjedok Željka Oljača, koja je radila sa optuženim i žrtvom, izjavila je da nije znala o sukobima koje bi optuženi imao sa nekim. Ona je opisala ubijenog mladića kao živahnog i otvorenog, dok je optuženi bio teži za komunikaciju i introvertan.

Mandić se tereti za teško ubistvo počinjeno na svirep ili podmukao način koje počinio 2. decembra prošle godine oko 19.35 časova kada je prema optužnici žrtvu u blizini studentskog kampusa sustigao i ubo nožem u predjelu gornjeg dijela trupa, a Bogdanović je ranjen počeo da bježi.

Kada je pao kod benzinske pumpe Mandić mu je pritrčao te ga nožem ubo osam puta i usmrtio, a zatim pobjegao.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija