Polupao prostorije u policiji jer su mu oduzeli auto

Polupao prostorije u policiji jer su mu oduzeli auto


Pripadnici Policijske stanice Brod uhapsili su Z.L.B., višestrukog povratnika u činjenju prekršaja iz ovog mjesta, kako je saopšteno iz Policijske uprave Doboj.

Nakon lišenja slobode, Z.L.B. je smješten u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode, ali tokom toga je upotrebom fizičke snage oštetio navedenu prostoriju.

“Nakon lišenja slobode, uhapšeni je smješten u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode prilikom čega je upotrebom fizičke snage oštetio navedenu prostoriju”, rečeno je u Policijskoj upravi Doboj.

Kod vozača koji je upravljao automobilom Audi, utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,64 g/kg, te je vozilo oduzeto. Osim toga, izvršenom kontrolom je utvrđeno da je lice upravljalo vozilom prije sticanja prava na upravljanje pod dejstvom alkohola u organizmu, kretalo se suprotno smjeru u jednosmjernoj ulici i tokom vožnje vršilo naglo startovanje putničkog automobila, što je izazivalo škripu pneumatika.

Pored prekršaja u vezi s alkoholom i vožnjom, Z.L.B. je također oštetio prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode. Protiv ovog lica će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, a izvještaj o izvršenom krivičnom djelu oštećenje i oduzimanje tuđe stvari će biti dostavljen Okružnom javnom tužilaštvu Doboj.

Također, napomenuto je da Z.L.B. ima dug od 1.786 KM u Registru novčanih kazni, što ukazuje na njegovu historiju prekršaja i kršenja zakona.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija