U BiH uskoro novi skup podrške Palestincima

U BiH uskoro novi skup podrške Palestincima


U nedjelju će se u Sarajevu održati skup podrške palestinskom narodu koji organizira Palestinska zajednica u BiH.

Skup će se održati 22. oktobra na platou preko puta Vijećnice od 11 do 13 sati. Otkada jeeskalirao sukob Izraela i Hamasa, ovo je drugi skup podrške Palestini i njezinom narodu u BiH.

“Osjećamo veliku podršku u Bosni i Hercegovini, od svih građana i naroda ove prijateljske zemlje te još jednom pozivamo građane da nam se pridruže u nedjelju 22. oktobra na velikom skupu za mir u Palestini, a protiv terorizma i agresije izraelske okupatorske sile, koji će biti održan u Sarajevu na platou preko puta Vijećnice s početkom u 11:00 sati”, poručili su iz Palestinske zajednice u BiH.

Neformalna grupa građana, koji su se nazvali prijatelji Palestine, 12. oktobra je organizirala kolonu vozila u Sarajevu od Stupa do Vijećnice. Gradom su se tada vijorile palestinske zastave u znak podrške Palestincima. Tamo su okupljeni uzvikivali: “Slobodna Palestina, slobodna Gaza” te su upozoravali na izraelsko razaranje Pojasa Gaze.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija