Potraga za tijelom 27-godišnje žene kod Sutomora nastavljena

Potraga za tijelom 27-godišnje žene kod Sutomora nastavljena


U Sutomoru, Crna Gora, traje potraga za tijelom 27-godišnje moldavske državljanke koja se utopila u vodama ovog obalnog grada. Nesreća se dogodila jučer dok su se kupači zabavljali na obali, a nesretna žena se utopila svega dvadesetak metara od obale.

Hitne službe su odmah stigle, spašavajući tri druge osobe koje su bile u blizini.

Uslovi za spašavanje su dodatno otežani zbog snažnog južnog vjetra, što je onemogućilo isplovljavanje spasilačkih čamaca. Zbog toga se potraga odvija s obale, u potezu od Ratac do Crnog rta.

U akciji potrage učestvuju spasioci iz Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore (UPSUL), a danas su im se priključili i pripadnici Službe zaštite i spašavanja Bar, kao i Sektora granične policije.

Zamjenik direktora UPSUL-a, Žarko Lukšić, izjavio je da se radi na maksimalnoj mobilizaciji resursa kako bi se pronašlo tijelo utopljene žene. Uslovi na moru su izuzetno teški zbog jakog vjetra, ali spasioci ostaju predani potrazi.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija