U akciji “Ulica” palo pet lica

U akciji “Ulica” palo pet lica


Lica D.K., M.Ć., I.A., D.V. i G.T. uhapšena su na teritoriji grada Trebinja u okviru policijske akcije “Ulica 2023”, koja je usmjerena na sprečavanje ulične prodaje droge, ali je G.T. odmah pušten na slobodu jer mu u pretresu policija nije pronašla ništa od kompromitujućeg materijala, potvrđeno je u Policijskoj upravi Trebinje.

Načelnik ove uprave Siniša Laketa potvrdio je da je pretreseno pet lokacija na kojim živi ili ih koristi pet pomenutih lica, ali kako je precizirao, kod G.T. nisu pronađeni predmeti i tragovi koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

“U operativnoj akciji ‘Ulica 2023’ oduzeto je 183,6 grama bijele praškaste materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu spid, kao i 21,4 grama smeđe praškaste materije, četiri i po litra nepoznate žute tečnosti, a najvjerovatnije je riječ o amfetaminskom ulju za miješanje (što će biti utvrđeno naknadnim vještačenjem) i 12 tableta ekstazija, te precizna vaga, telefoni, nosači kartica i slično, što će biti korišćeno za istražni postupak”, istakao je Laketa.

On napominje da je većina oduzete količine opojnih sredstava bila razvagana i spremna za dalju uličnu distribuciju na području grada Trebinja.

Sva lica koja su lišena slobode odranije su poznata policiji, jer su prolazili kroz određene aktivnosti koje su policijski službenici sprovodili na terenu, a tiče se navedenog krivičnog djela, i sva četiri će biti predata javnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Naglasivši da je operativna akcija “Ulica 2023” započela još 20. jula ove godine i usmjerena je na suzbijanje ulične prodaje opojnih droga, Laketa dodaje da su u policiji cjelokupan predmet završili sa ukupno šest izvještaja o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga protiv sedam lica i da su dokumentovali sedam prekršaja.

Prema nezvaničnim saznanjima, uhapšeni su Davor Vuković, Igor Ateljević, Dejan Kovač i Marko Ćorović.

Policija je, tragajući za licima koja se mogu dovesti u vezu sa pomenutim krivičnim djelom zloupotreba droga, na području Trebinja izvršila i pregled nekih hotela i hostela.

Pripadnici Policijske uprave Trebinje sprovodili su slične aktivnosti u vezi sa krivičnim djelom neovlaštena proizvodnje i promet opojnih droga, ali i nedozvoljeno držanje oružja i municije na području Bileće, Gacka i Nevesinja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija