Kamere vrebaju nesavjesne građane, kazne idu do 3.000 maraka

Kamere vrebaju nesavjesne građane, kazne idu do 3.000 maraka


Na nekoliko lokacija u Varaždinu na kojima su se stvarale divlje deponije postavljene su nadzorne kamere, a neodgovorne građane očekuje kazna od čak 1.500 eura (oko 3.000 KM).

U saopštenju se ističe da Grad Varaždin na taj način želi stati na kraj neodgovornim građanima koji odbacuju otpad u okolini.

U popularnoj “šumici” između varaždinskog groblja i Vodovodne ulice ovih je dana uklonjena poveća ilegalna deponija smeća, a postavljena kamera garancija je da tamo više neće biti moguće neodgovorno odbaciti otpad. Kako nalaže Zakon o upravljanju otpadom, sva mjesta koja se nadziru propisno su označena.

Kamere bežičnim putem prosljeđuju podatke varaždinskom Komunalnom redarstvu koje temeljem dobijenih podataka može reagovati i prekršiocima izreći novčane kazne.

“Komunalno redarstvo je ovih dana izreklo novčanu kaznu za takav prekršaj, propisanu Zakonom o upravljanju otpadom, a visina kazne je, blago rečeno, paprena. Naime, prekršilac za kojeg je utvrđeno da je odbacio otpad na tom mjestu platiće 1.500 eura kazne”, saopšteno je iz varaždinske Gradske uprave.

Istakli su takođe da se tom i sličnim mjerama odvraća pojedine građane od neodgovornog ponašanja i sprječava onečišćenje okoline u Varaždinu, prenosi “Poslovni”.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija