(VIDEO) Oglasio se Elmedin: “Sa Fatimom sam općinski u braku a sa Janom šerijatski”

(VIDEO) Oglasio se Elmedin: “Sa Fatimom sam općinski u braku a sa Janom šerijatski”


Elmedin Karić, muškarac iz Gonje Višnice koji živi sa dvije žene, nakon prijave Centru za socijalni rad objavio video u kome objašnjava svoju specifičnu bračnu situaciju.

Karić je u videu rekao da nema ništa protiv da dođe policija i da ne misli da radi išta loše. “Djeca su obučena, imaju internet”, kaže, između ostalog.

Rekao je i da je svjestan da je u BiH poligamija zakonom zabranjena, pa je zbog toga “s Fatimom vjenčan općinski, a s Janom šerijatski”.

Zbog života sa dvije žene, Elmedinu će Socijalni rad oduzeti djecu?

Nakon što su mediji objavili priču o čovjeku koji živi sa dvije žene u BiH što je suprotno svim bh. zakonima koji tretiraju pitanje bračnog života, porodice i života u zajednici Almir Terzić, urednik, politički analitičar i autor publikacija koje tretiraju pitanje jednakopravnosti spolova se obratio Centru za socijalni rad.

Nakon priče o Elmedinu koji ima dvije žene Bosanku i Ukrajinku, cijeli slučaj prijavljen MUP-u i FUP-u!

Almir Terzić, politički analitičar i autor publikacija koje tretiraju pitanje jednakopravnosti spolova se obratio Centru za socijalni rad u vezi sa Elmedinom Karićem iz Busovače, koji je posljednjih dana dospio u javnost zbog neobične priče jer živi sa dvije žene.

Terzić, naime, tvrdi da riječ o osobi koja ima nelegalno prebivalište te naglasio i da je poslao dopis FUP-u i tražio reakciju.

”Poštovani! Centar za socijalni rad Busovača upoznat je sa viješću o Elmedinu Kariću. Izvršili smo provjeru u našim evidencijama i utvrdili da se isti ne nalazi u njima. Kontaktirali smo MUP SBK/Administrativnu službu CIPS gdje smo došli do saznanja da imenovani nema prebivalište na području općine Busovača. U skladu sa navedenim ovaj organ nije mjesno nadležan u navedenom predmetu. Lijep pozdrav. Centar za socijalni rad Busovača”, odgovorili su Terziću iz Centra za socijalni rad Busovača.

 

 

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija