Fudbaler pijan davio rukometašicu

Fudbaler pijan davio rukometašicu


Koprivnička policija podnijela je optužni prijedlog protiv bivšeg fudbalera Slavena i sadašnjeg trenera, zbog sumnji da je tokom ljeta u porodičnoj kući vrijeđao i u jednom trenutku davio svoju suprugu, inače bivšu rukometašicu Podravke iz “zlatne generacije” devedesetih.

“Okrivljeni se nasilnički ponašao u porodici, prema supruzi, pod uticajem alkohola 1.74 promila konstantno ju je, od 07.00 sati pratio po kući i vrijeđao riječima: ‘Krmačo jedna, đubre, mrcina’ itd., te je oko 17.45 sati u toaletu kuće i fizički napao. Lijevom rukom uhvatio ju je za vrat i gušio, što je istu uznemirilo te povrijedilo njeno dostojanstvo” navodi policija u svom optužnom prijedlogu o događaju iz jula ove godine.

Dodaju kako postoje dokazi koji potvrđuju tu sumnju te traže da se sprovede protiv njega prekršajni postupak, da mu se odredi i produži mjera zabrane prilaska i održavanja veze sa suprugom.

Traže i da se kazni s 260 eura za to nasilje u porodici.

Inače, nakon što je policija reagovala na nasilje, bivši Slavenaš morao je provesti određeno vrijeme u pritvoru kako bi se otrijeznio, a pušten je idućeg dana u jutarnjim satima. Istog dana mu je određena i zabrana približavanja, ali u trajanju od samo osam dana.

Zbog zaštite moguće žrtve, njihov identitet nećemo otkrivati, navodi “Glas Podravine”.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija