Nacionalni park Una ruši rekorde

Nacionalni park Una ruši rekorde


Turistička sezona u Krajini privodi se kraju, a ove godine bilježi se uspješna godina nakon izazova koje je donijela pandemija koronavirusa. Nacionalni park Una, jedan od glavnih turističkih aduta u ovom području, igra ključnu ulogu u privlačenju posjetitelja.

Gradonačelnik Bihaća, Elvedin Sedić, istaknuo je za Klix da su smještajni kapaciteti premali kako bi zadovoljili sve potrebe posjetitelja. Popunjenost hotela tokom cijele godine i zauzetost apartmana i kuća tokom sezone svjedoče o uspješnoj sezoni.

Sedić je također naglasio važnost izrade regulacijskog plana za Nacionalni park Una kako bi se omogućila izgradnja novih hotela i povećanje smještajnih kapaciteta. Naglasio je da investitori postoje, ali je potreban jasno definiran plan kako bi se izbjegla ilegalna gradnja i olakšao razvoj turizma.

Nacionalni park Una privukao je ove sezone znatan broj posjetitelja, no postoji i potencijal za daljnji rast. Obnova putne infrastrukture također je dio planova kako bi se olakšao pristup turističkim atrakcijama u Bihaću.

Ova uspješna turistička sezona donosi nadu za daljnji razvoj turizma u Krajini te potvrđuje važnost Nacionalnog parka Una kao ključnog generatora turizma u ovom području.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija