Bez stranke za BiH: Imenovana nova Vlada Kantona Sarajevo

Bez stranke za BiH: Imenovana nova Vlada Kantona Sarajevo


Danas je uspostavljena nova vlada nakon konstruktivnog glasanja od strane skupštinske većine, koju čine SDP, NiP, NS, Za nove generacije (ZNG) i nezavisni zastupnici.

U svom ekspozeu, premijer Nihad Uk iz stranke Naša stranka istakao je ključne ciljeve nove vlade. Jedan od najvažnijih fokusa je transformacija Sarajeva u evropsku metropolu, a Uk naglašava važnost vizionarskog razmišljanja u ostvarivanju tog cilja.

“Vizionarskim razmišljanjem trebamo vratiti samopouzdanje i vjeru našim građanima da na ovaj način promišljaju i doživljavaju Sarajevo,” izjavio je Uk. Uz to, premijer je naveo niz projekata koji će podržati ovu viziju, uključujući završetak rekonstrukcije pruge i novi krak prema Hrasnici, subvencije za otvaranje aviolinija prema Sarajevu te podršku ustanovama kulture za proizvodnju svjetskih kulturnih sadržaja.

Nove promjene u Vladi uključuju nove ministre: Enis Hasanović (zdravstvo), Bojan Bošnjak (komunalna privrede), Adna Mesihović (nauku, visoko obrazovanje i mladi) i Afan Kalamujić (finansija).

Uprkos promjenama, neki od prethodnih ministara ostaju na svojim pozicijama, poput ministrice Darje Softić-Kadenić, ministra Adnana Štete, ministrice Ende Pavić-Pečenković, Admir Katica, Zlatka Mijatovića, ministrice  Naide Hota-Muminović, te ministra Omera Osmanovića.

Nova Vlada Kantona Sarajevo najavljuje razdoblje ambicioznih projekata i jasnih ciljeva, s fokusom na transformaciji grada u evropsku metropolu i poboljšanju života građana. Ostaje pratiti kako će se ove vizije pretvarati u konkretne akcije u narednom periodu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija