Osumnjičeni Bosanci nelegalno prelazili granicu, pa oštetili rampu i ogradu

Osumnjičeni Bosanci nelegalno prelazili granicu, pa oštetili rampu i ogradu


U koordiniranoj akciji policijskih službenika Policijske uprave Karlovačke, trojica muškaraca su podvrgnuta kriminalističkom istraživanju zbog sumnje u protuzakonito ulazak, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. Osumnjičeni, državljani Bosne i Hercegovine, uhvaćeni su tokom vikenda u incidentima koji su otkrili organizirano krijumčarenje migranata.

Nadalje, dva vozila nezakonito su prešla državnu granicu iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, pri čemu su oštetila spuštenu rampu i ogradu na malograničnom prijelaznom mjestu. Policijski službenici su brzo reagvali, zaustavili kombi i osobni automobil bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka te uhapsili dva državljana Bosne i Hercegovine, starosti 36 i 38 godina, koji su osumnjičeni za organizirano krijumčarenje.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su osumnjičeni prevozili strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku, a svi su izrazili namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu.

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja, policijski službenici podnijeli su nadležnom državnom odvjetništvu kaznene prijave protiv osumnjičenih. Dodatno, protiv 36-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava i zbog oštećenja tuđe imovine, dok je protiv 38-godišnjaka podnesena kaznena prijava zbog krivotvorenja isprave, budući da su na vozilu bile nepripadajuće registarske tablica.

Osim toga, obojica osumnjičenih bit će podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti saobraćaja na cestama.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija