Povećan rizik od terorističkih napada uoči novogodišnjih praznika – EU zvaničnici pozivaju na oprez

Povećan rizik od terorističkih napada uoči novogodišnjih praznika – EU zvaničnici pozivaju na oprez


Evropski visoki zvaničnici izražavaju ozbiljnu zabrinutost zbog potencijalnog rasta terorističkih prijetnji tokom predstojećih novogodišnjih praznika, ističući povećanu polarizaciju društva izazvanu nedavnim sukobom između Izraela i Hamasa kao jedan od ključnih faktora koji doprinose riziku od nasilja.

Ilva Johanson, predstavnica Evropske komisije za unutrašnje poslove, istaknula je potrebu pažljivog praćenja prijetnji i propagande.. Ovo upozorenje dolazi nakon nedavnog terorističkog napada u Parizu u kojem je njemački turist izboden na smrt.

Ministri unutrašnjih poslova EU sastali su se kako bi raspravljali o trenutačnom stanju i poduzeli mjere za jaču sigurnost tokom praznika. Njemačka ministarka unutrašnjih poslova Nansi Fejzer pridružila se upozorenjima, naglašavajući potrebu praćenja prijetnji i propagande.

Posebna pažnja posvećena je na potencijalni utjecaj na različite događaje, uključujući sajmove, sportske manifestacije i velike skupove.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija