Otvorena manifestacija “Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market” uz brojne sadržaje

Otvorena manifestacija “Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market” uz brojne sadržaje


U sklopu manifestacije “Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market,” paljenjem lampica na dekoriranoj jelki, visokoj oko 10 metara, otvoren je najveći zimski sajam u Bosni i Hercegovini. Načelnik Općine Novo Sarajevo, Hasan Tanović, imao je priliku da upali svjetla na jelki, ozvaničivši tako početak trećeg izdanja ove  manifestacije.

Vilsonovo šetalište, gdje se ova zimska bajka odvija, preplavljeno je ukrasima stvarajući savršenu pozadinu za raznovrsne aktivnosti. Posebno se ističe klizalište Jaffa cakes, prostirući se na površini od preko 500 kvadratnih metara duž samog šetališta. Manifestacija donosi i bogatu ponudu hrane i pića od strane lokalnih proizvođača. Od Jaffa cakes asortimana do domaćih keksića i kolača u Slatkoj kućici, te zdravih opcija brenda Kašahana, svi posjetitelji imaju priliku uživati u različitim ukusima.

Osim klizališta, posjetitelji mogu uživati u šarenolikom Luna parku Bolero prilagođenom najmlađima. Radno vrijeme Luna parka je svakim danom od 10 do 22 sata. Posebno dekorisan Coca-Cola selo Djeda Mraza nudi posebno iskustvo praznične čarolije s kućom Djeda Mraza koja će primiti posjetitelje od 15. decembra. Ovdje će se dijeliti i paketići.

Carlsberg Beer Garden je mjesto za odrasle posjetitelje gdje se odvijaju zanimljivi programi tokom cijelog dana. Svakodnevno su na rasporedu After Work zabave od 16:30, a potom izvlačenja Carlsberg binga. Koncerti popularnih izvođača iz Bosne i Hercegovine održavat će se svaki dan od 21 sat.

Manifestacija “Zima na Vilsu by Sarajevo Holiday Market” nudi brojne zanimljive sadržaje za djecu i odrasle, posebno tokom vikenda i praznika. Sve aktivnosti trajat će do kraja februara 2024. godine.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija