Otvorena skijaška sezona na Bjelašnici: Noćno skijanje privuklo mnoštvo ljubitelja zimskih radosti

Otvorena skijaška sezona na Bjelašnici: Noćno skijanje privuklo mnoštvo ljubitelja zimskih radosti


Večeras je na planini Bjelašnici svečano otvorena skijaška sezona, privlačeći entuzijaste iz Bosne i Hercegovine te turiste iz cijelog svijeta. Olimpijski centar Bjelašnica – Igman otvorio je vrata skijašima u 18:30 sati, a mnoštvo je iskoristilo besplatno noćno skijanje povodom otvaranja sezone.

Skijaški entuzijasti su stvorili velike gužve na ski-liftovima. Povodom početka sezone, aktivan je i popust od 40 posto na pojedinačne karte koji će vrijediti i sutra, 10. decembra.

Gorska služba spašavanja Kantona Sarajevo pružila je podršku skijašima i posjetiteljima Bjelašnice putem svog Facebook profila, pozivajući na sigurnost. U slučaju bilo kakve potrebe ili opasnosti na skijaškoj stazi ili u planinskom okruženju, savjetovali su pozivanje Gorske službe spašavanja Kanton Sarajevo na dostupne brojeve telefona.

Otvorenje skijaške sezone na Bjelašnici predstavlja radost za ljubitelje zimskih sportova, te će ova popularna destinacija pružiti izvanredno iskustvo skijanja i uživanja u prelijepim planinskim pejzažima.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija