Sud ukinuo mjeru javljanja Denisu Buntiću, optuženom za nasilje u porodici

Sud ukinuo mjeru javljanja Denisu Buntiću, optuženom za nasilje u porodici


Općinski sud u Ljubuškom donio je odluku o ukidanju mjere svakodnevnog javljanja u policijsku stanicu Denisu Buntiću, koji je osumnjičen za nasilje u porodici nad svojom suprugom Klarom Buntić.

Uprkos ukidanju mjere javljanja, i dalje su na snazi mjere zabrane prilaska Denisu Buntiću prema njegovoj supruzi Klaru Buntić. Tužilaštvo je uložilo žalbu na ovu odluku, no o njoj još uvijek nije donesena konačna odluka.

U izjavi za medije, iz Tužilaštva ističe da je u toku istraga protiv Denis Buntića zbog kaznenog djela nasilja u porodici i nedopuštenog držanja oružja. I dalje se poduzimaju istražne radnje kako bi se prikupili potrebni dokazi, a rezultati vještačenja još uvijek nisu dostavljeni.

Podsjećamo da je Denis Buntić, bivši rukometni reprezentativac, optužen za nasilje nad suprugom Klarom Buntić. Ona je 22. septembra 2023. godine pobjegla iz kuće i prijavila slučaj policiji. Buntić je uhapšen, ali je ubrzo pušten, a u njihovoj porodičnoj kući pronađen je arsenal oružja. Klarin audiozapis nasilja potaknuo je medijsku pažnju, a ona je svjedočila o zlostavljanju i izrazila strah za svoj život. Najavila je pokretanje postupka rastave braka.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija