Hoće li HDZ blokirati imenovanje generala u parlamentu zbog Željka Komšića?

Hoće li HDZ blokirati imenovanje generala u parlamentu zbog Željka Komšića?


Upitno je da li će Predstavnički dom Parlamenta BiH na sjednici zakazanoj za narednu sedmicu usvojiti odluku o imenovanju generala koju je dostavilo Predsjedništvo BiH.
Kako Klix.ba saznaje HDZ-u je sporno imenovanje generala Martina Propadala kojeg je predložio predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Zbog toga će, prema našim saznanjima, biti traženo da se lista vrati Predsjedništvu BiH na doradu.

Na dnevnom redu sjednice ovog doma koja će biti održana 21. decembra jedna od tačaka dnevnog reda je “Prijedlog odluke o potvrđivanju Odluke Predsjedništva BiH o postavljenju na dužnost profesionalnih vojnih lica na formacijska mjesta za koja je predviđen čin generala u Ministarstvu odbrane BiH i Oružanim snagamaBiH od 30. 11. 2023. godine.”

Odlukom, koju je usvojilo Predjseništvo BiH, na dužnost se postavljaju profesionalna vojna lica na formacijska mjesta za koja je predviđen čin generala u MO i OSBiH.

Na listi se nalazi 13 imena, a Propadalo bi trebao biti postavljen na dužnost zamjenika komandanta Operativne komande Oružanih snaga BiH za resurse.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija