Murtić osuđen na šest i po godina zatvora zbog dilanja fentanila i kokaina u SAD-u

Murtić osuđen na šest i po godina zatvora zbog dilanja fentanila i kokaina u SAD-u


Denis Murtić (38), izbjeglica iz Bosne i Hercegovine, osuđen je na šest i po godina zatvora u Sjedinjenim Američkim Državama zbog dilanja više vrsta droga, među kojima su fentanil i kokain, koje je nabavljao iz Meksika.

Vlasti Konektikata podigle su optužnicu protiv Murtića u novembru 2021. godine zbog posjedovanja i trgovine narkoticima. U januaru ove godine, Murtić je priznao krivicu za distribuciju fentanila i kokaina, prema saopštenju federalnih vlasti.

Federalna Agencija za borbu protiv narkotika iz Hartforda istraživala je Murtića od kraja 2020. godine. U novembru 2021. godine, istražitelji su dogovorili kupovinu fentanila od Murtića i njegovog saradnika.

Samo nekoliko dana kasnije, policija je upala u stan u Vejkfild Sirkl, gdje je Murtić sa saradnicima uhvaćen s velikim količinama fentanila i gotovo kilogram i po kokaina. U stanu je pronađena laboratorija za rasparčavanje i pakovanje droge.

Tužilaštvo je tražilo kaznu od 10 godina za Murtića, posebno uzimajući u obzir da je drogu sumnjivog kvaliteta nabavljao iz Meksika.

Tužilac Džefri Stoun istakao je ozbiljnost krivičnog djela, posebno jer je Murtić bio svjestan smrtonosnog potencijala fentanila.

“Fentanil je droga koja je uništila toliko života mladih ljudi u Konektikatu. Cijele porodice i zajednice su uništene”, rekao je Stoun.

Podaci iz Konektikata ukazuju da fentanil uzima više života nego saobraćajne nesreće. Tužilac je naglasio da je Murtić dobro znao rizik, jer je dva puta morao reanimirati svog saradnika.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija