Zimski ugođaj na Jahorini: Dok je na Bjelašnici zima “na čekanju”

Zimski ugođaj na Jahorini: Dok je na Bjelašnici zima “na čekanju”


Bajkoviti prizori na olimpijskoj ljepotici Jahorini privlače veliki broj skijaša, iako sezona još nije u punom jeku. Svi ljubitelji zimskih radosti mogu uživati u 52 kilometra staza, s proširenim kapacitetima za dodatna tri kilometra.

“Zahvaljujući sistemu za snježavanje, olimpijski centar uspio je osposobiti oko 40 posto skijališta, uključujući dvije gondole i ski vrtić gdje obavljamo obuku budućih skijaša. Za nešto više snijega treba nam malo sreće, ali nadamo se da će nas vremenski uslovi poslužiti”, izjavio je Ognjen Spasojević, ski instruktor.

Osim klasičnog skijanja, posjetitelji mogu uživati i u noćnom skijanju, sankalištu te raznim zabavnim sadržajima koje nudi Olimpijski centar Jahorina. Gotovo svi smještajni kapaciteti su popunjeni, a stručna saradnica za odnose s javnošću, Milena Čeremidžić, izražava za N1 zadovoljstvo očekivanim posjetiteljima.

“Vrlo smo zadovoljni i očekujemo posjetitelje ove godine iz više zemalja nego ikad prije. Prošle godine smo imali goste iz 26 različitih zemalja, ne računajući zemlje iz regije. Nadamo se istom ili boljem odazivu ove godine.”

Na suprotnom kraju, situacija na Bjelašnici je drugačija. Zimska sezona je još uvijek ‘na čekanju’, što znači da najmlađi ljubitelji skijanja još uvijek ne mogu uživati u stazama.

“Danas smo izišli s djecom na svjež zrak kako bi uživali i osjetili malo zimskog ugođaja, međutim staze još nisu potpuno spremne”, izjavila je Amina Odobašić, direktorica predškolske ustanove.

Uprkos tome, entuzijazam i iščekivanje zimske sezone prisutni su na oba skijališta, pripremajući se za uzbudljive trenutke na stazi čim vremenski uslovi to dopuste.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija