Skandalozni sukob u tehničkoj školi: Profesor udara učenika pred tablom, direktorica najavljuje otkaz

Skandalozni sukob u tehničkoj školi: Profesor udara učenika pred tablom, direktorica najavljuje otkaz


U školskom skandalu koji je potresao Strojarsku tehničku školu Frana Bošnjakovića u Zagrebu, desio se fizički sukob između profesora i učenika. Učenik s mobilnim telefonom u ruci prilazi profesoru za stolom, što eskalira u uzajamno hrvanje pred tablom.

U trenutku sukoba, profesor se naslanja na komodu, uzima predmet i udara učenika po glavi, nakon čega obojica završavaju na podu. Učenik potom gura profesora, a sukob se dodatno zakuhava kad se još dvojica učenika pridružuju sceni, hvatajući profesora za ruke.

U neredu koji nastaje, profesor pokušava ponovo udariti učenika, a situaciju smiruju tek drugi učenici koji razdvajaju sukobljene strane.

Direktorica škole, Bosiljka Galenić, u izjavi za “Index” potvrdila je da će profesor dobiti otkaz, naglašavajući da škola strogo osuđuje svaki oblik nasilja. No, nije otkrila hoće li i učenici snositi sankcije. Škola je odmah obavijestila nadležne institucije, uključujući policiju, a detalji postupanja nadležnih organa trenutno se istražuju.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija