Potresna ispovijest sarajevskog policajca: “Ranili su me sa dva metka, prvi je pogodio u motorolu”

Potresna ispovijest sarajevskog policajca: “Ranili su me sa dva metka, prvi je pogodio u motorolu”


Sarajevska policija godinama je pokušavala smanjiti broj ukradenih automobila u glavnom gradu. Zbog svojih akcija, više puta su bili ranjeni policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo a nažalost svjedoci smo i lišavanja života policijskih službenika Adisa i Davora koji su 26. oktobra 2018. godine u patroli zatekli nekoliko osoba koje su pokušale da ukradu vozilo u ulici Geteova do broja 1 u sarajevskom Alipašinom Polju.

Urednici emisije “Slučajevi X” iz svoje arhive podigli su video snimak ispovijesti sarajevskih policajaca koji su pokušali privesti razbojnike koji su od ranije poznati policijskim organima reda i mira po krađi vozila u Sarajevu.

Policijski službenici govorili su o akciji kodnog naziva “Automobil”

“U 01:00 sati nalazili smo se u ulici Kasima Prohića gdje smo se pozicionirali na posmatranju lica. Kolega Džaferović je primjetio da tri lica da pretrčavaju. Pokušali su da utvrde legitimitet lica.

Krenuli smo za licima koja su trčala do parking prostora. Ja sam nastavio da trčim za licima. Negdje na polovini puta sam upozorio lica “Stoj policija” ali oni su nastavili da trče.

Dolaskom pred prolaz, na mene je otvorena vatra iz vatrenog oružja gdje sam pogođen sa dva metka.  Zadobio sam povrede u predjelu stomaka i glave. Prvi metak je pogodio u motorolu koja se nalazila u desnoj strani džepa od jakne, a drugi metak me pogodio u predjelu vrata.

Tu sam pao, pokušao sam uzvratiti ali mi je službeni pištolj zbog bolova ispao iz ruke.” – izjavio je u potresnoj ispovijedi policajac Kasim Džaferović


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija