Izmjene u radnom vremene: Ništa od rada u nedjelju pred Novu godinu

Izmjene u radnom vremene: Ništa od rada u nedjelju pred Novu godinu


Grad Mostar obavještava javnost kako će privredni objekti na njegovu području biti zatvoreni u nedjelju, 31. decembra, i 2. januara, suprotno prethodnim najavama.

Odluka proizlazi iz poštovanja ranije usvojene odluke Gradskog Vijeća koja propisuje zabranu rada nedjeljom i državnim praznicima.

Na kolegiju održanom danas donesena je odluka da se mora poštovati ranije utvrđena zabrana rada na navedene dane.

Podsjećamo, prema objavi u Službenom glasniku Grada Mostara iz maja prošle godine, neradni dani uključuju Dan državnosti, Dan rada, Dan nezavisnosti i Novu godinu, u koju je ubrojan i 2. januar.

Iako je Grad Mostar ranije odlučio da se ipak može raditi 2. januara, izmijenjena odluka sada usklađuje radne dane s zakonima koji uređuju praznične i neradne dane u Federaciji BiH i Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Ova promjena znači da će privredni subjekti morati prilagoditi svoje radno vrijeme, sukladno novim smjernicama. Iz Odluke se također ističe mogućnost iznimki u radnom vremenu na zahtjev pravnih i fizičkih osoba, ali uz prethodnu najavu sedam dana unaprijed.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija