Skandal u NSRS: Napeta situacija eskalirala nakon pitanja o svastici, umalo tučnjava

Skandal u NSRS: Napeta situacija eskalirala nakon pitanja o svastici, umalo tučnjava


U Narodnoj Skupštini Republike Srpske došlo do žestokog verbalnog sukoba između poslanika Nebojše Vukanovića, lidera poslaničkog kluba Liste za pravdu i red, i predsjednika NSRS Nenada Stevandića.

Vukanović je postavio pitanje o mogućem nepotizmu u postavljanju direktorice Agencije za osiguranje Republike Srpske, a Stevandić je to potvrdio, nakon čega su uslijedile uvrede i dobacivanja od strane poslanika vlasti.

Situacija je dodatno eskalirala kada je Stevandić, prema izvještajima, “nasrnuo” na poslanika Đorđa Vučinića, a čuli su se i psovke. Obezbjeđenje i drugi poslanici su intervenirali kako bi spriječili fizički obračun.

Izvještaji se razlikuju o tome ko je izazvao sukob, s jedne strane BNTV optužuje vlast, dok RTRS sugeriše da je opozicija, uključujući Vukanovića, započela vrijeđanje porodice predsjednika Skupštine. Stevandić tvrdi da je pokušao spriječiti Vukanovića da napusti salu kako ne bi došlo do fizičkog obračuna.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija